2018 Yılı Etkinlikleri

►" Türkülerde Hekimlik : 03 Mayıs 2018 "

İKÇÜ Tıp Fakültesi Sürekli Tıp Eğitim Kurulu tarafından İKÇÜ AEAH Ameliyathane Büyük Konferans Salonunda gerçekleştirilen “Türkülerde Hekimlik” konulu sunum, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait EĞRİLMEZ tarafından verildi.

Prof. Dr. Sait EĞRİLMEZ, türkülerle büyüdüğünü, hayranı olduğu AŞIK VEYSEL’in gözlerini açma ideali ile doktorluk mesleğini sectiğini, her türküde bir dersin saklı olduğunu, gayesinin türkülerde verilen dersler çıkarıp bunları meslektaşları ile paylaşmak olduğunu belirtti. Sunumun ardından katılımcılar Prof. Dr. Sait EĞRİLMEZ’e bu kıymetli sunumu ve verdiği müzik ziyafeti için teşekkür edip coşkuyla ayakta alkışladılar. Program Prof. Dr. Sait EĞRİLMEZ ve gitar ile eşlik eden Ersin İŞİTMEZ’e çiçek takdim edilmesi ile sona erdi.

Detayları için tıklayınız

" Eğitimde Mikroçevre ve Mentorun Önemi : 18 Mayıs 2018 "

Detayları için tıklayınız.

" Ülkemizde ve Dünyada Aşı Reddi : 21 Eylül 2018 "

Aşı Reddi ile Gelen Büyük Tehlike

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, aşı reddindeki oranlar bu şekilde artmaya devam ederse ülkemizde kızamık salgınlarının yaşanabileceğini ve çok uzun süredir görmediğimiz hastalıkların ortaya çıkabileceğini söyledi.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Sürekli Tıp Eğitimi Kurulu tarafından düzenlenen “Ülkemizde ve Dünyada Aşı Reddi” başlıklı konferans büyük ilgi gördü.

SBÜ Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Büyük Amfi'de gerçekleştirilen konferansta, İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD Başkanı Prof. Dr. Bumin Dündar, Tepecik Çocuk Klinikleri Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Helvacı ve Tepecik Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Dilek Orbatu da hazır bulundu.

Sürekli Tıp Eğitimi Kurulu Başkanı Doç. Dr. M. Yekta Öncel açılış konuşmasında "Aşı reddinin ülkemiz için giderek büyüyen bir sorun" olduğunu vurguladı ve sözü çocukluk çağı aşılamasında ülkemizin ileri gelen hocalarından Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'a bıraktı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ise "Aşı Karşıtları ile Mücadelenin" önemini vurgulayarak, aşının ne kadar vazgeçilmez bir korunma yöntemi olduğunu anlattı. Aşının bir sağlık personelinin insan sağlığı üzerine yapabileceği en büyük hizmet olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, sağlık profesyonellerinin aşı karşıtları ile mücadele etmesi gerektiğini vurguladı. Yazılı ve görsel medyada bazı meslektaşlarımızın ilgi çekmek ve şöhret kazanmak amaçlı aşı aleyhinde konuşmalar yaptığını, bunları dinleyen vatandaşlarımızın da son yıllarda çocuklarına aşı yaptırmaktan kaçındığını ve bu rakamların 2017 yılında 25000'e ulaştığını belirtti. Bu tablo devam ederse ülkemizde kızamık salgınlarının yaşanabileceğini ve çok uzun süredir görmediğimiz polio (çocuk felci) gibi hastalıkların ortaya çıkabileceğine dikkat çekti.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın ilgiyle takip edilen konferansı İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu tarafından Sn. Ceyhan’a teşekkür belgesi takdim edilmesinin ardından sona erdi.

Detayları için tıklayınız.