"Dünya Diyabet Günü - 22 Kasım 2012"

22 Kasım 2012 - İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Kliniğinin düzenlediği ve çok sayıda diyabetli çocuk ve ailesinin katıldığı etkinlikte, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kliniği Eğitim Görevlisi Prof. Dr. Bumin Dündar’ın açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında tüm diyabetlilerin Dünya Diyabet gününü kutlayan Dündar, Diyabet konusunda ailelerin uyması gereken 10 altın kuraldan bahsetti. Diyabet tedavisindeki son gelişmeler hakkında da bilgi veren Dündar, Kliniklerinde karbonhidrat sayımı ve esnek insülin tedavisine başladıklarını, çok yakında insülin pompa tedavisine de başlayacaklarını belirterek aileleri ve diyabetli çocukları bilgilendirdi. Daha sonra Çocuk Endokrinoloji Kliniğinde izlenen, düzenli kontrollere gelen, tedavilerine özen gösteren, son bir yılda HbA1c değerleri en iyi olan diyabetli çocuklara Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Uzm. Dr. Şule Can ve Prof. Dr. Dündar tarafından “Örnek diyabetli sertifikası” ve çeşitli hediyeler verildi. Daha sonra diyabetlilerin ve ailelerin soruları Diyabet Hemşiresi Ülkü Yıldırımer ve diyetisyen Hamide Ataman tarafından yanıtlandı.

"Fetal Kalp (Kapsamlı Kurs) – 02 Kasım 2012"

Tıp Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof.Dr. Sefa KELEKÇİ Başkanlığında Sağlık Bakanlığı İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Salonunda düzenlenmiştir. “Fetal Kalp” konulu Kapsamlı Kurs Eğitimi; Tıp Fakültesi Dekanımız Prof.Dr. Mehmet Ali MALAS, Tıp Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof.Dr. Sefa KELEKÇİ ve Yard.Doç.Dr. Kadir DESDİCİOĞLU, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Niyazi AŞKAR, Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Vedide TAVLI, Sağlık Bakanlığı İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ nden Op. Dr. Burcu KASAP ve Op. Dr. Ferit SOYLU tarafından gerçekleşmiştir.

Kurs Detayları İçin Tıklayınız.

"İstatistik Kursu - 27 Mart-12 Haziran 2012"

27 Mart–12 Haziran 2012 tarihleri arasında her çarşamba İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi “İstatistik Kursu” düzenlemiştir.

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eğitim salonlarında, Eğitim Organizasyon Birimi organizasyonu ile gerçekleşen ve Biyoİstatistik Anabilim Dalı öğretim üyesi yrd. Doç. Dr. Bülent ÖZKAN tarafından verilen kursa İKÇÜ Tıp Fakültesi öğretim üyeleri katılmışlardır.