İKÇÜ TIP’TA HEDEF ULUSAL TIP EĞİTİMİ AKREDİTASYONU

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyonu için yaptığı başvuru çerçevesinde akreditasyon temel standartlarını karşıladığı değerlendirmesini aldı. Fakültemiz 17-21 Şubat 2019 tarihleri arasında Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) ziyaret ekibini ağırladı.

Prof. Dr. Ayça Vitrinel başkanlığında, İKÇÜ’nün misafiri olan heyette; Prof. Dr. Melih Elçin, Prof. Dr. Ediz Demirpençe, Prof. Dr. Cenk Sökmensüer, Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üy. Sümer Mamaklı ile Tıp Fakültesi öğrencisi Esra Erdoğan yer aldı.

Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, Rektör Yardımcıları, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu, dekan yardımcıları ile çok sayıda akademisyenin hazır bulunduğu değerlendirme ziyaretinin açılış toplantısında; İKÇÜ kurucu Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan ve eski Rektör vekili Prof. Dr. Mehmet Tokaç ile Tıp Fakültesi kurucu dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas’ da hazır bulundu.

“Vizyonumuz uluslararası ölçütlere uygun tıp eğitimi”

Başvuru ile ilgili fakülte olarak hazırladıkları özdeğerlendirme raporu hakkında katılımcılara brifing veren İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu, uluslararası ölçütlere uygun tıp eğitimi ile bilim dünyasına araştırmalarıyla hizmet eden hekimler yetiştirme gayretinde olduklarını söyledi. Prof. Dr. Köylüoğlu, “Rapor hazırlama süresince büyük bir gayret ve fedakarlık gösteren başta ÖDR hazırlama kurulu ve Tıp Eğitimi Anabilim Dalı olmak üzere, akreditasyon standartlarına uyum sağlama konusunda destek veren tüm öğretim üyelerimize, idari personelimize ve öğrencilerimize katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür eder sürecin Fakültemiz için başarı ile sonuçlanmasını dilerim.” diye konuştu.

Beş gün süren ziyarette TEPDAD ziyaret ekibi, İKÇÜ Tıp Fakültesinde yönetimi, ÖDR hazırlama ekibi, öğretim üyeleri, araştırma görevlileri, öğrenciler gibi farklı paydaşlarla görüşerek; altyapı ve olanakları yerinde gözlemledi.

Heyetin ziyaretleri sonucunda bir rapor hazırlayarak TEPDAD yönetimine sunacağı bildirildi.