Ergenlerde İnternet Bağımlılığı

Doç. Dr. Kayı Eliaçık, internet bağımlılığının gençlerimiz için giderek artan bir tehlike olduğunu ve bunu azaltmada ebeveynlere büyük iş düştüğünü söyledi.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Sürekli Tıp Eğitimi Kurulu tarafından düzenlenen “Ergenlerde İnternet Bağımlılığı” başlıklı konferans büyük ilgi gördü.

SBÜ İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda gerçekleşen toplantıya hastane yönetiminin yanında çocuk klinikleri başta olmak üzere birçok bölümden hocalar, asistanlar, öğrenciler ve sağlık çalışanları katıldı.

Sürekli Tıp Eğitimi Kurulu Başkanı Doç. Dr. M. Yekta Öncel açılış konuşmasında "İnternet bağımlılığının giderek büyüyen bir sorun" olduğunu vurguladı ve sözü Adolesan sağlığı konusunda çalışmaları olan Doç. Dr. Kayı Eliaçık'a bıraktı.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Klinikleri İdari Sorumlusu Doç. Dr. Kayı Eliaçık, çocukların evlerde kapalı bir hayat sürmek yerine parklara ve bahçelere çıkmalarını teşvik etmeliyiz dedi. Dr. Eliaçık ayrıca ergenlerde internet bağımlılığının depresyon ve obezite ile ilişkili olduğunu vurgulayarak sözlerine devam etti.

Doç. Dr. Kayı Eliaçık'ın ilgiyle takip edilen konferansı İKÇÜ Tıp Fakültesi Sürekli Tıp Eğitimi Kurulu Başkanı Doç. Dr. M. Yekta Öncel tarafından Sn. Eliaçık’a teşekkür belgesi takdim edilmesinin ardından sona erdi.