GENÇ TIPÇILARIN  “BEYAZ ÖNLÜK” HEYECANI

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, 133 öğrenci beyaz önlük giyerek hekimliğe ilk adımı attı. İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde eğitime başlayan ilk Tıp öğrencileri de önlük giyme heyecanı yaşadı. Genç hekim adaylarının coşkusuna salonu dolduran aileler ortak oldu.

“Beyaz Önlük Giydirme" töreniyle Tıp öğrencilerinin hekimliğe ilk adım attığı tören, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gökhan Köylüoğlu ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Törene Rektör Prof.Dr.Mehmet Tokaç, Kurucu Rektör Prof.Dr.Galip Akhan, Rektör Yardımcıları Prof.Dr.Turan Gökçe, Prof.Dr.Saffet Köse, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Bumin Nuri Dündar, İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof.Dr.Tijen Kaya Temiz, Doç.Dr.Mustafa Özmen, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Koyu, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Hurşit Apa, akademisyenler, öğrenciler ile aileler katıldı.

Ülkemizin en iyi hastanelerinden aldığımız güçle…

Törende konuşan İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gökhan Köylüoğlu, toplam 916 tıp öğrencisine ulaştıkları altı yılda çok önemli mesafelerden geçildiğini söyledi. Hem İzmir’in hem de ülkemizin en büyük hastanelerinden alınan güçle fakültelerinin yapılandırılmasının tamamlandığını ifade eden Prof.Dr.Köylüoğlu, “Eğitim ve öğretimde derslikleri, laboratuvarları, hastaneleri ve öğretim elemanları bakımından yapılanmamız tamamlamıştır. 3,4,5 ve 6. sınıflarımız İKÇÜ Atatürk ve Tepecik EAH’de eğitim görmektedir. Her iki hastanemiz de, üniversitemizle Sağlık Bakanlığı arasındaki afiliasyon anlaşması kapsamında çalışan, 1000 yatak kapasitesi üzerinde, hem İzmir’in hem de ülkemizin en büyük hastaneleri arasında sayılmaktadır.” dedi.

Buluşunuz milyonlarca hastanın hayatını değiştirsin.

Öğrencilere hayatları boyunca  hiç bitmeyecek bir öğrenme sürecine girdiklerini hatırlatan Prof.Dr.Köylüoğlu, gençlere hayallerinin peşinde koşmalarını öğütledi. Prof.Dr.Köylüoğlu, “Tıp o kadar hızla ilerliyor ve bilgi birikimi o kadar muazzam artıyor ki; okumayan ve araştırmayan hekimin işini doğru yaptığı söylenemez. İyi bir hekim, iyi bir cerrah, iyi bir dâhiliyeci veya iyi bir bilim adamı olmayı hayal ediniz. Öyle bir buluş yapın ki; torunlarınız dedelerini anlatsınlar, ya da milyonlarca hastanın hayatını değiştirin. Öyle iyi bir hekim olun ki; tedavi edip hayatını kurtardığınız bir hastanın minnettarlığı bile, sizin için, her şeyin ötesinde bir kıymet ifade etsin. Diğer hiçbir meslekte bulamayacağınız kadar manevi tatmin imkânı bulacağınız bir mesleğe adım atıyorsunuz.” dedi.

Başkaları sizin adınıza karar vermesin.

Rektör Prof.Dr.Mehmet Tokaç ise hekimliğin idealist insanların yapabileceği bir meslek olduğunun altını çizdi. “Her şeyden önce kendinize güvenin.” diyerek gençlere seslenen Prof.Dr.Tokaç, genç hekimlerin başarılılarının İKÇÜ’nün başarısı olacağını vurguladı. Prof.Dr.Tokaç, “Ben her şeyi yapabilirim azmiyle yola çıkın. Çünkü herkesin yaptığından daha iyisini sizler de yapabilirsiniz. Kararlarınızı çok fazla kimseyle istişare edin. Ama en son noktadaki kararınız sizin kararınız olsun. Özgür iradenizle karar verin. Başkaları sizin adınıza karar vermesin. Kuruluş aşamalarını çok hızlı geçen bir üniversiteyiz. Bu hızla devam edersek kısa sürede üst seviyelere çıkmaya devam edeceğiz. Siz ailelerimizin de destekleriyle öğrencilerimiz buradan mezun olurken hepimizin gururu olacaktır. ” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 133 tıp öğrencisi, Dekan Prof.Dr. Gökhan Köylüoğlu’nun eşliğinde Tıp Fakültesi öğrenci andını içerek mesleklerine ilk adımı attı.