Fizyoloji AD'na Nephrology Update Europe Kongresinde Poster Ödülü

Nefroloji alanında gerçekleşen güncellemelerin, yenilikçi uygulamaların ve en popüler klinik yaklaşımların paylaşıldığı ve tartışıldığı, Avrupa’daki farklı nefroloji ekollerinin ortaklaşa düzenlediği 6-7 Ekim 2017 tarihleri arasında Viyana’da gerçekleşen Nephrology Update Europe kongresinde, uzmanlık tez çalışmasının ön verilerini ”Exogenous follistatin administration in cisplatin-induced acute kidney injury reduces renal damage” başlığıyla sunan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Fizyoloji Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Ebru KÖKEN en iyi ikinci poster ödülüne layık görülmüştür. Ödül olarak 2018 yılında Budapeşte’de gerçekleştirilecek olan Nephrology Update Europe kongresine ücretsiz katılım hakkı kazanmıştır. Dr. Ebru Köken nefroloji alanında dünyaca ünlü araştırmacıların yer aldığı kongrede tez çalışmasını sunmaktan ve ödülü Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kazandırmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğunu açıklamıştır.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından desteklenen bu projede Tıp Fakültesi Tıbbi Fizyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Eser Öz Oyar, Araştırma Görevlisi Burcu Azak, Yüksek Lisans Öğrencisi Cansu Bilister, Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd.Doç. Dr. Saliha Aksun birlikte yer almıştır. Çalışmada solid ve hematolojik kanser tedavisinde kullanılan bir kemoterapi ilacı olan sisplatinin en önemli yan etkisi olan nefrotoksisitenin tedavisi amacıyla sıçanlara follistatin proteini eksojen olarak uygulanmış, kandaki böbrek hasar belirteçlerinde ve böbreklerin histolojik incelemelerinde, kontrol gruplarına göre belirgin iyileşme gözlemlenmiştir.